fbpx

Pædagogisk Drømmefanger

Er det kun et spørgsmål om ressourcer?

Er det virkelig så enkelt bare at sige det er et spørgsmål om ressourcer? Hvordan står det egentlig til med inklusionen?

Hvad er inklusion?

Jeg har lyst til at skrive langt og meget, men jeg vil gøre det enkelt. I 2012 blev der vedtaget ændringer i folkeskoleloven, som også kaldes inklusionsloven. Her begyndte man at sætte tal på hvor mange der skal inkluderes i den almindelige folkeskole. Der kan være mange delte meninger hvorvidt dette er MÅDEN at gøre det på, eller om der burde justeres.

Læs mere om inklusion her

Det er et spørgsmål om ressourcer ...

… Det er nærmest kliche, men ikke desto mindre er det tit noget vi høre. Især når man vil foretage nogle ændringer, nye tiltag eller andet.

Gennem min tid som pædagogstuderende, har jeg mødt ordet ressourcer et utal af gange.

Blandt andet at man på nogle skoler ikke prioritere at tage på lejrtur mere. Selvom dette er SÅ godt for fællesskabet i klassen og kan være med til at danne eleverne på mange andre måder end blot det vi lære ved tavlen. Så er det noget mange har valgt fra… På grund af ressourcer…

Fastelavnsfest for de mindste klassetrin, vælges flere steder fra, eller er skrabet helt ind til benet. På grund af manglende ressourcer. 

Kurser, for at holde pædagogerne opdateret.. Flere steder minimeres dette.

Og på det seneste er der noget der begynder at skræmme mig endnu mere. At man begynder at snakke om at pædagogerne skal ud af skolen og kun ansættes på deltid i SFOérne. Det er der dælme ikke meget skole-fritidspædagogik i.

Når jeg sidder her og skriver, er der så mange ting jeg gerne vil skrive. Så mange ting, der får mit indre til at boble. 

Det er som om at man fra regeringens side, dengang man lavede inklusionsloven ikke gik helhjertet ind til opgaven. Der skal hele tiden spares. Ikke bare på pædagogerne, men på hele skoleområdet.

Det gør mig så pokkers ondt at det gøres sådan.

Jeg forstår ikke at man ikke tænker lidt mere langsigtet og sætter ressourcerne ind til forebyggelse og opbygning, i stedet for at ressourcerne skal bruges, når det først ER gået galt, for nogle.

Jeg kunne godt tænke mig at høre fra nogle danske folkeskoler, hvor man bare oplever at tingene køre rigtig godt. Er det på jeres skole? 

Se f.eks. denne debat fra DR.

Har den danske folkeskole behov for noget andet, end sådan som det er nu?

Jesper Kjærgaard

Skriv en kommentar

Uanset om du har brug for pædagogisk vejledning, inspiration til livet som børnefamilie, samarbejde eller andet? Så er du meget velkommen til at skrive til mig. Så vender jeg tilbage snarest.

Kontakt mig