fbpx

Pædagogisk Drømmefanger

Livet er blot til låns

Livet er blot til låns. Nyheden om en ung kvindes død, gav mig ondt i maven og fik mig lyst til at sætte ord på livet og de prioriteringer vi gør os.

Livet gik bort

Det var nytårsaftens morgen. Jeg fik af vide at en ung kvinde, ikke vågnede denne morgen. Jeg kender hende ikke, men jeg ved hvem hun er. Jeg ved også hvem hendes mand er. De er vokset op i den by jeg kommer fra. Jeg ved ikke om det er det er det, der gør at jeg fik en rigtig trist følelse i maven, da jeg hørte denne sørgelige nyhed. 

Mine tanker går til alle de pårørende. Der må være så mange spørgsmål. Så mange ting man gerne ville have sagt, hvis man vidste du skulle herfra. Så mange ting man gerne ville have gjort. Skulle man have elsket lidt mere, i den tid du var her. Skulle man have gjort de ting man så længe havde snakket om. Skulle man have skabt flere minder. Skulle man have oplevet mere.

Lev dit liv mens du har det ...

Sådan lyder ordene fra den fantastiske sang, Fuglene letter mod vinden, af Henning Bro Toft. Lev dit liv. Livet som er den største gave du nogensinde får. Ingen af os ved hvornår vi skal herfra, men én ting er sikkert. Vi SKAL herfra. Nogle desværre ganske tidligere end andre.

Det er ganske kliché. “Lev i nuet“. Vi kender alle betydningen af dette. Jeg vil mene at vi ALLE lever i nuet. Vi kan ikke leve i fortiden eller fremtiden, men vi alle lever NU. Det handler om at være til stede i det der er.

Selvfølgelig er der nogle ting der kan begrænse eller udskyde vores drømme. Hvis drømmen at bo på et stort slot, kan det være at der måske er økonomi der ikke muliggøre dette. Men der er så mange glæder her i livet, som du ikke behøver udskyde. 

Ønsker du at være frivillig i en forening, uanset om det er idræt, velgørenhed eller andet. Så gør det! Ønsker du at besøge alverdens strande og naturoplevelser. Så gør det! Ønsker du at tage på besøg hos nogle gamle venner eller noget familie. Så gør det! Skal noget fejres, så tag fri! Der er så mange muligheder for at være til stede i det der er. SÅ GØR DET!

Jeg håber inderligt at pigen fra min hjemby, ikke har holdt sig tilbage. Oplevet og skabt minder med familie og venner. Så gaven som livet har givet hende, er blevet levet som det har fortjent. Jeg ved hun er blevet gift. Dette må have været en drøm som hende og hendes mand har haft. Så det er jo fantastisk at det blev gjort.

Vi vælger selv...

Alle er forskellige. Og heldigvis for det. For de fleste af os, vælger selv hvordan vi lever vores liv. Vi kan vælge om vi ønsker at arbejde 80 timer om ugen eller vi kan ønske om vi vil arbejde 30 timer, flere eller færre. Vi vælger selv om vi vil rejse udenlands for at arbejde, eller blive blandt dem der betyder noget for os. 

Vi prioritere ofte selv om vi vil tage fri på vores børns fødselsdage og andre højdepunkter, som man ikke ved kommer igen. Vi prioritere om vi vil finde os til rette i et arbejde, vi måske ikke er helt tilfredse med, men det er da trodsalt et arbejde, ikke?

Jeg kunne fortsætte i lange skriv om hvad det er vi prioritere. Vi prioritere selvfølgelig meget forskelligt alle sammen. Men vi prioritere ikke selv om vi skal herfra. For det skal vi alle. Vi ved bare ikke hvornår. 

Så lev i det der er. Lev i nuet.

Afslutningsvis vil jeg sende min dybeste medfølelse til alle nærmeste pårørende. Ikke blot denne familie, men alle de familier, hvor livet er endt alt for tidligt.

Jesper Kjærgaard

Jesper Kjærgaard

Skriv en kommentar

Uanset om du har brug for pædagogisk vejledning, inspiration til livet som børnefamilie, samarbejde eller andet? Så er du meget velkommen til at skrive til mig. Så vender jeg tilbage snarest.

Kontakt mig