fbpx

Pædagogisk Drømmefanger

Del på facebook
Del på linkedin

20, 30 og 40 års jubilæum

Grunden til dette indlæg, er at jeg oplever, at de personer der har samme arbejdsplads i nærmest en halv menneskealder, hyldes som noget helt særligt. Der kan jeg ikke lade være med, at tænke på, at når man har denne hyldest af de personer, som oplever at være på samme arbejdsplads i så mange år, at de når flere årtiers jubilæum. Så ´glemmer´, man måske lidt at anerkende, de endnu flere mennesker, som skifter job flere gange i løbet af deres liv.Det er netop det jeg vil sætte lidt fokus på her…

Flere eller færre?

Jeg har tidligere været på en arbejdsplads. Der hyldede man de personer der har været der til 10, 20 og 30 års jubilæum. Jeg er med på, at der er noget der hedder loyalitet, tro tjeneste m.m. Jeg kan bare ikke lade være med, at tænke på en person, jeg engang var oppe og høre et oplæg ved. Han havde haft virkelig mange jobs i løbet af hans korte liv. Om det er for mange, vil jeg ikke kommentere på. Men det mindset han havde, synes jeg var inspirerende. Han snakkede om hans store nysgerrighed på mennesker. Han fortalte, at det var fedt at starte på job et nyt sted, lære nye mennesker at kende, nye rutiner og tilegne sig nye kompetencer og færdigheder. Som han sagde \\\”Hvorfor skal jeg være samme sted og belønnes med et guldur om 40 år? Jeg vil ud og opleve mennesker…\\\” Det synes jeg er et interessant mindset. Så man kan jo tale om fordele og ulemper ved begge dele, men det afhænger vel meget om, hvad man er til. Jeg husker, at han fortalte, at han også indimellem søgte stillinger han slet ikke havde stor viden omkring, men at han gjorde det af nysgerrighed og ønsker at udvikle sig selv, som menneske. Det synes jeg er modigt og inspirerende.

Jeg ønsker at hylde dig og dit jubilæum

Så uanset om du har 20 års jubilæum eller 5 års jubilæum. Så synes jeg alle fortjener, at blive hyldet for de indsatser de gør, i de perioder de er der. Så man kan jo altid snakke om, det er alle der skal have et ´guldur´. Jeg er sikker på, at selvom man blot er i en virksomhed i 3-4-5 år, så tilegner man sig en rigtig god viden indenfor dette område. Man er nødvendigvis ikke bedrevidende, blot fordi man har holdt sit 30 års jubilæum. Det handler om engagement og lysten til at lære mere. Så stort tillykke til dig, med dit jubilæum! Hvad med dig, der læser med. Hvor mange år har du været på den arbejdsplads hvor du er nu? Og er det et sted, du kan se dig selv være i, i de næste 20-40 år? Og hvad tænker du om henholdsvis de personer der er samme sted i så mange år? Og omvendt, hvad tænker du om de personer der f.eks. skifter job hver 7 år?

Skriv en anmeldelse

Dette kunne også fange din interesse

\\\"\\\"

Uanset om du har brug for pædagogisk vejledning, inspiration til livet som børnefamilie, samarbejde eller andet? Så er du meget velkommen til at skrive til mig. Så vender jeg tilbage snarest.

Kontakt mig